opc_loader

Wij Presenteren: Het Paard

23,99
Beschrijving

Wij presenteren het paard is het derde deel in de serie Wij presenteren... waarin Hans Böhm en Yochanan Afek per deel een ander stuk van het schaakspel in het zonnetje zetten.
Nu dus de beurt aan het paard, misschien wel het meest kenmerkende stuk van het schaakspel. Met zijn typische beweging en mogelijkheid om over andere stukken heen te springen, zorgt het vaak voor verrassingen.
Aan de hand van historische achtergronden, spelsituaties en probleemstellingen worden 60 thema's - aanvallend en verdedigend - behandeld. Ook worden bijzondere partijen besproken waarin het paard een beslissende rol speelde.


Yochanan Afek

Israëliër Yochanan Afek (1952) is internationaal schaakmeester. Behalve actief speler is hij ook studiecomponist en arbiter.

 

Hans Böhm

Hans Böhm (Rotterdam, 15 januari 1950) is een Nederlandse schaker en een expert in eindspelstudies. Böhm is een internationaal meester en hij speelt voor Schaakclub En Passant in Bunschoten. Hij speelt bij veel feestelijke gelegenheden graag simultaan. Van 1996 tot 2001 was hij drager van de Euwe-ring, na Hans Bouwmeester en Timman. Hij had jarenlang een vaste rubriek in het KNSB-tijdschrift Schakend Nederland. In de jaren '80 presenteerde hij enige jaren samen met Vivian Boelen het radioprogramma 'Man en Paard', dat geheel aan schaken gewijd was.

Hij is ook een tv-persoonlijkheid (vooral bekend van het programma Ook dat nog!) en op 28 september 2004 presenteerde Böhm de Schaakacademie aan de Nederlandse pers.


 

Auteur Yochanan Afek, Hans Böhm

Beoordelingen ()
Wij Presenteren: Het Paard heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Wij Presenteren: Het Paard


Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items