opc_loader

Wij Presenteren: De Loper

23,99
Beschrijving

Hans Böhm, ook wel bekend als Mister Schaak, weet alles over de loper. In Wij presenteren de loper beschrijft hij samen met Yochanan Afek de rol van De strijdvaardige raadsheer in het schaakspel. De serie 'Wij presenteren'... geeft alle informatie over elk schaakstuk, eerder verschenen delen over de pion, de toren en het paard. Historische achtergronden, spelsituaties, probleemstellingen, aanval en verdediging: alles is terug te vinden in deze unieke schaakreeks. Bij het boek is een praktisch afdekvel voor studie en oefening toegevoegd. Onmisbaar voor iedereen met een passie voor schaken!


Yochanan Afek

Israëliër Yochanan Afek (1952) is internationaal schaakmeester. Behalve actief speler is hij ook studiecomponist en arbiter.


Meer informatie over Yochanan Afek

Hans Böhm

Hans Böhm (Rotterdam, 15 januari 1950) is een Nederlandse schaker en een expert in eindspelstudies. Böhm is een internationaal meester en hij speelt voor Schaakclub En Passant in Bunschoten. Hij speelt bij veel feestelijke gelegenheden graag simultaan. Van 1996 tot 2001 was hij drager van de Euwe-ring, na Hans Bouwmeester en Timman. Hij had jarenlang een vaste rubriek in het KNSB-tijdschrift Schakend Nederland. In de jaren '80 presenteerde hij enige jaren samen met Vivian Boelen het radioprogramma 'Man en Paard', dat geheel aan schaken gewijd was.

Hij is ook een tv-persoonlijkheid (vooral bekend van het programma Ook dat nog!) en op 28 september 2004 presenteerde Böhm de Schaakacademie aan de Nederlandse pers.


Meer informatie over Hans Böhm

Auteur Yochanan Afek, Hans Böhm
Uitleverdatum
Publicatiedatum
Subtitel de bestormende kracht van het schaakspel
ISBN nummer 9789043915397
Druk 1
Imprint Tirion Sport
Pagina's 144
Uitgever VBK Media
Publicatie status

Beoordelingen ()
Wij Presenteren: De Loper heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Wij Presenteren: De Loper


Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items