opc_loader

art 9310. Werkboek stap 1+

4,80
Taal

Uitverkocht

Staffelprijzen
Tot 10: €4,80
10 en meer: €4,32
Beschrijving

Samensteller: Cor van Wijgerden.

Werkboek stap 1+ overbrugt de kloof tussen stap 1 en 2 met ruim 450 opgaven die net iets moeilijker zijn dan de reguliere opgaven van stap 1 niveau.

Voor het plusdeel zijn er 8 lessen.

1: Materiaal winnen
2: Verdedigen
3: Mat
4: Bordvisie
5: Verdedigen tegen mat
6: Remise
7: Mat bedenken
8: De vrijpion

De onderwerpen in het plusdeel zijn heel sterk gericht op het verbeteren van het zien van aanval en verdediging, kortom de bordvisie.
De stof is grotendeels bekend maar nu is er een extra facet van belang zodat de leerling een keus moet maken uit twee verschillende mogelijkheden. Dit geldt voor de lessen 'Materiaal winnen', 'Verdedigen' (verdedigen komt ook in 2 andere lessen aan bod) en 'Bordvisie'. Het ruimteaspect, nog steeds lastig op dit niveau, vinden we terug in de lessen over mat en remise. Beide begrippen verdiepen we nog enigszins en we geven andersoortige oefeningen. Bij een moeilijk begrip, en dat is mat zeker, helpt veelzijdig oefenen. In stap 1 plus moet de leerling echt denken en ervoor gaan zitten, anders lukt het niet.
Sommige lessen kunnen kort zijn. Zaak is dat de leerlingen op de juiste manier de opgaven moeten kunnen maken. Helemaal geen instructie is niet aan te bevelen.


 

Extra informatie

De 'eerste stap' van de schaakmethode van Wijgerden bestaat uit een handleiding en 3 werkboeken: stap 1, stap 1 extra en stap 1+,
Voor kinderen van 6 tot ongeveer 9 jaar zijn er speciale werkboeken: de opstapjes.

In de eerste stap worden alle spelregels van het schaken behandeld. Veel aandacht is er daarnaast voor de basisvaardigheden die nodig zijn om het spel te spelen.
In vergelijking met andere leerboeken kent de stappenmethode een unieke leerstofvolgorde. Het aanleren van mat wordt zolang mogelijk uitgesteld. Dat wekt aanvankelijk verwondering en zelfs ongeloof maar de praktijk heeft inmiddels bewezen dat deze aanpak voortreffelijk werkt. Kinderen leren echt goed schaken, zeker als hun tussentijds genoeg tijd wordt gegund om veel te spelen.

Beoordelingen ()
art 9310. Werkboek stap 1+ heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
art 9310. Werkboek stap 1+


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items