opc_loader

art 9315. Werkboek stap 1 extra

meertalig

4,95
Staffelprijzen
Tot 10: €4,95
10 en meer: €4,45
Beschrijving

Samensteller: Cor van Wijgerden.

De 'eerste stap' van de schaakmethode van Wijgerden bestaat uit een handleiding en 3 werkboeken: stap 1, stap 1 extra en stap 1+,
Voor kinderen van 6 tot ongeveer 9 jaar zijn er speciale werkboeken: de opstapjes.

In de eerste stap worden alle spelregels van het schaken behandeld. Veel aandacht is er daarnaast voor de basisvaardigheden die nodig zijn om het spel te spelen.
In vergelijking met andere leerboeken kent de stappenmethode een unieke leerstofvolgorde. Het aanleren van mat wordt zolang mogelijk uitgesteld. Dat wekt aanvankelijk verwondering en zelfs ongeloof maar de praktijk heeft inmiddels bewezen dat deze aanpak voortreffelijk werkt. Kinderen leren echt goed schaken, zeker als hun tussentijds genoeg tijd wordt gegund om veel te spelen.

Stap 1 extra staat vol met louter oefeningen. In de eerste helft van het werkboek staan de opgaven met dezelfde onderwerpen als in de gewone werkboek van stap 1. Die zijn niet alleen nuttig als extra oefening maar vooral ook als herhaling.

  • sla een ongedekt stuk
  • verdedigen (weggaan, dekken, slaan, tussenplaatsen)
  • schaak opheffen
  • mat in een
  • mat bedenken
  • rokeren
  • voordelige ruil
  • tweevoudige aanval


In de tweede helft van het boek staan 26 bladzijden met opgaven van het type: mix. Er is dus geen aanduiding van het thema van de oefening en zij lijken al meer op een echte partij. Het oplossen van dergelijke opgaven is voor een eerste-stapper moeilijk. Nu zijn de onderwerpen in stap 1 gelukkig beperkt: materiaal winnen, mat in één zetten en verdedigen. Dan is de koek al bijna op. Bij elke opgave moet de leerling een lijstje met drie vragen aflopen:
- Kan ik materiaal winnen?
- Kan ik mat zetten?
- Is er een stuk van me in gevaar?

De opgaven met meerkeuzevragen over rokeren en pat spreken voor zich.

Wordt meertalig uitgegeven (NL, EN, DU, FR)

Beoordelingen ()
art 9315. Werkboek stap 1 extra heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
art 9315. Werkboek stap 1 extra


Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

Laatst bekeken items