opc_loader

De Sponsor - Fred Das & Jeroen Terlingen

Auteur / Author: Fred Das/Jeroen Terlingen
Pagina's / Pages: 222
Uitgever / Publisher: New in Chess
Jaar / Year: 2024
19,95
Description

Voor het eerst in de geschiedenis neemt een schaker uit Noord-Korea deel aan het North Sea Chess Tournament. Ze staat onder druk om te presteren, net als haar tegenstanders, waaronder een vreemdgaande Italiaan, een IJslandse rokkenjager, een Tunesische fundamentalist en het Nederlandse talent Christiaan N'Koulou. Binnen en buiten de arena worden de grenzen van het spel opgezocht en overschreden. Zelfs de geheime diensten bemoeien zich met de zetten op het bord. Als de Amerikaanse speler op de rustdag dood in zijn badkamer wordt aangetroffen, moet schaakmaecenas Godfried, de sponsor, ingrijpen om het toernooi te redden, met gevaar voor eigen leven.

De internationale literaire thriller The Sponsor is gebaseerd op de aantekeningen die een van de sponsors al ruim tien jaar achter de schermen maakt van het schaaktoernooi Hoogovens-Corus-Tata Steel.

Voor de schaakliefhebber bevat een bijlage annotaties van de partijen die bij het verhaal betrokken zijn.

Fred Das is een internationale ondernemer, projectontwikkelaar en fervent schaker. Na de verkoop van zijn bedrijf is hij vooral fulltime vader.

Jeroen Terlingen was vakbondsjournalist, redacteur bij Vrij Nederland en docent journalistiek. Hij schrijft boeken, maakt films en geeft cursussen.

Reviews ()
De Sponsor - Fred Das & Jeroen Terlingen does not have any reviews yet. Share your experiences and post a review.
De Sponsor - Fred Das & Jeroen Terlingen


Alternative Products For:

Last viewed items